cIter sEram..

sAbOr la..
nk ciTe ck8 nih..
huhu

Kawan aku nama dia Ahmad.. 
dia nie kerja kilang ikut shif.. dia nie shif petang so balik tengah malam la.
Satu malam tu dia lalu la kat jalan nak ghi airport kat Ipoh nie.. 
then sampai kat satu masjid.. depan masjid nie ada tempat sampah.. 
ala tempat sampah busuk gile.. 
tapi malam tu tempat tu jadi wangi..
then ada sorang pompuan pakai baju serba putih tahan dia. 
Kata nya nak tumpang sampai kat hujung kampung.

So yang kawan aku nie bagi la tumpang. So pompuan nie pun naik la.. 
dia punya wangi punya la semacam aje..
Then kawan aku nie dah naik seram sejuk.. 
so sampai la kat satu jalan yang berbukit so dia nie press la minyak moto dia 
coz nak cepat dan dah rasa semacam bawak pompuan nie.. 
lepas aje kawasan bukit tu.. 
dia rasa ringan aje moto dia.. 
so dia paling la muka dia kat belakang.. 
tengok-tengok pompuan tu dah hilang..tapi masih wangi.. 
dia nie apa lagi terus pecut moto balik ghumah.. 
terus masuk selimut tidoq bawah katil.

So esok tu dia ghi keja lagi.. 
balik ikut jalan yang sama jugak. 
Sampai kat tempat semalam, pompuan semalam ada lagi kat situ. 
Then dia nie dah naik bulu roma terus pecut moto.. 
tapi moto dia macam tak nak jalan bila betul-betul depan pompuan tu.. 
apa nak buat dah terstop kat situ.. 
pompuan tu celapak naik (tumpang la tu) moto si Ahmad nie.. 
so dalam keadaan seram sejuk Ahmad nie terus aje.. bawak moto tanpa tengok belakang 
sambil baca ayat apa yang patut.. 
sampai tempat berbukit kelmarin.. pompuan yang tumpang tu tepuk bahu si Ahmad nie 
so si Ahmad nie tak nak paling belakang jugak.. 
pompuan nie tepuk lagi bahu dia.. 
so bila dah dua tiga lagi tepuk dia pun paling la.. 
si pompuan tu masih kat belakang moto dia.. 
then pompuan tu cakap kat Ahmad cam nie 
"Abang, jangan bawak laju sangat, semalam adik jatuh tergolek kat sini"



*p/s: kak sYafara..amaCAm??hehe

17 comments:

Monkey D Luffy said...

perempuan tu tak takut ker?

hehehe

iLhAm_bEcKs said...

hahaha...
ntah,kte 2nggu kmunculan nye...
;p

utaiqah said...

adik...huahuahua~

Ray Jr said...

mntap2..cter hntu zaman moden..hehe..aku dh komen dh..siap follow blog g..hehehe

MeeT uNcLe sHaH said...

Salam,

Kalau aku jadik pompuan tu, sah-sah kena saman member ko tu!!
Hahahahahaha!!

p/s:
Erk, ppuan tu wujud secara normal ke paranormal?!
huhuhuhu

i-sYah said...

waa tak0t nyer hihi =P

ikinluvbear said...

giler cite antu die...
seram wooo...
antu tompang nak moto...

syafiqa belle said...

takut nyerr..(sambil wat muke cuaks gilerr)..haha...bleh lawan Ahmad Idham ar pasni...

iLhAm_bEcKs said...

tiqah:

hahaha..yg ko nih aphal???
weee~~

ray jr:

wah!!ye.thnx2..
n maceh d ucapkan..
hohoho

iLhAm_bEcKs said...

meet Uncle hussin@ shah:

hahaha,,brO!!
kl kau nk tahu...
die...
errr...die
aaa...
sng cite,,yg 2 yg kte xtau...
ngeh2


cah:

cah,.bGos nye kan..
kO bce tyme wat mke mamai mse dlam meetng
mst sgar bugar pnye...
hahaha

iLhAm_bEcKs said...

ikinluvbear??:

haa..
de lg cite lbey suram muram!!
nnt kan...
weee~~

psnih,antoo fghtr lak.
ngeh2!!

capikah:

eh!!da lme da aku mngatasi die
hahaha
tp,ko xplik ke ngn cite aku 2
tbe2 lak kpg aku kt prak??
hahaha

nursyahadah said...

SaLam..lawak jugek nie cter nie..=)
leh la pasni nak wat buku sume cter hantu kelakar2x..kuikuikui..=)

H.R PuTeRa YuSoFF said...

salam. student ump..
klu kenal adam salam kim salam.
huhu..
i will follow ur blog. hope u do the same

iLhAm_bEcKs said...

nursyahadah:

huii..
awk ni pOn, sy ni bkan author la
byk bnd nk kne wat
huhu...
stakt kongsi2 2..bley la
sng cite,awk la wat..
hehe

iLhAm_bEcKs said...

putrayusof:

wOkeh brO..
beres

twin warriors88 said...

kecoh la ko am..ko tu antu pompuan tp berbadan laki kan....kan3.saje je nak jadi manusia.pastu study kat ump ni.. jgan nak tipu r... aku tau asal usulmu... wahahaha... lagi seram siot klu btol2... goli den =p

cidi_t said...

aku stuju ngan arip tuh.. kah3....