bEraKhiRnyA sEbuAh pErtEmuaN..


post kali nih...
ape mksud aku??
hoho..aku kmbali sng,
aku kmbali ceria,
aku kmbali gumbira..
mngapakah???

hmm...ok,
tros trang aku ckp,
posted yg lpas 2, aku tjukan utk awek aku..
huhu
ske ati korang la kan nk ckp aku ape 4 those thng y xsptot nye 2..
ha...
tp bg aku,
ade sbb y kuat..
n mybe..some people undrstnd
rite???

ini soal FAHAMi,PERCAYA & keSETIAan...
CINTA..
bolEh diungkap,diolah dengan pelbagai cara..
tp,bgaimana kite sndri mntafsir nya..
ape lagi utk memahami apa itu CINTA...

Ye!!aku tahu..
aku bkan seorang yg sgt ROMANTIK seprti FARID KAMIL yg mmpu 'blakon' filem meleleh dlam drama..
aku bkan llaki yg MANIS MULUT seperti ANUAR ZAIN yg kau hrapkan..
aku bkan llaki yg sgt LEMAH dgn EGO kau 2..
(sume nk ikut tlunjuk ko)
aku bkan seorang llaki yg mmpu CONCERN utk kau 24 JAM cm 7Eleven
utk kau pegi kat aku,mnx ape yg kau nk..

aku jge manusia yg tahu KAU 2..PEREMPUAN!!
mmg kau prempuan..
aku tahu apa i2 prmpuan...
tp...kau??COMPLEX!!
sngguh pndai mngeluarkan kata2 manis, mudah melafaz..
mudah bg kau utk beri,phit utk aku trime...
aku ckp kau ini..
kau ckp aku ini..
aku ckp kau i2..
kau ckp aku i2..
aku hnya mahu kan sdikit prubahan dari kau..
tp,knape sgale nya kau xbley trime??
xpe..aku tahu..
aku bkan seorang USTAZ yang berwajah suci utk meminta i2 ini dari kau bkan??
ye,baiklah..
mahu sgalanya yg tbaik dari aku,tp xprnah wat yg tbaik utk aku..
FAIR??

  • FAHAMI aku sebagai seorang llaki yg dtg dr kluarga sederhana, ank sulong kpada 4 orang adik dan mempunyai tanggungjawab besar, msih blaja,bukan da kje, bcita2 besar mahu menyara keluarga, mempunyai sebuah keluarga bahagia dan hidup sng lenang serta menjadi MUSLIM yang terbaik. n msih byk bnd yg aku blom capai. Aku tahu,kau xmerasai semua nih, kau mmg xpnah mrase hidup ssah.di sbab kan kesenangan kau lah membuatkan kau seakan-akan org yg xmmpu bfikir jauh.cetek!@#$%^$
  • PERCAYAlah,semua yg aku wat nih..adalah utk kbaikan semua...n its take long long long tyme.xsabar kan??glojoh??plzz la.fkiran kolot2 nih..come on ah....wat srabOt jek. Kl nak bnd yg indah2 blake, wat hidup sendiri selain hidup ciptaan ALLAH..ok??
  • SETIAlah pada janji, bkan hanya pndai melafaz janji dan meluah prasaan membuta tuli, ckp i2, ckp ini, seolah2 kanak-kanak 5tahun yang bercerita ttg cita-cita beliau untuk menjadi seorang doktor.

aku mmg berhati terbuka..
aku xslah kan kau..
aku slahkan dri aku sbb "treat kau like animal"..
ohoho...tkjut aku mndgrnye..
tpulanglah...sume da lpas pOn..

2jeklah..yg pntg hati aku lpang..
haisyh!!

lyan~

*p/s : utk korang yg brjantina prmpuan.. ingt2 lah..hehe llaki weh...

12 comments:

Sengal Ubi said...

hahaha~ jom join single men club.

taugeh said...

tersentuh...
sentuhan kanta lekap
si pemakai nyer....
uhukksssss

iLhAm_bEcKs said...

MOH2!!haha

ape ko mrepek ai??
huhu

anashahira said...

wei ilham...
jgn tension2...
nnt muke ko btmbah x ensem...
ko 2 dah r xensem...
hihihihii...
akhir kate sabo tue sparuh dr iman...
dugaan dlm idup mdewasakn....

iLhAm_bEcKs said...

ye...baiklah ana
aku trime
ala,lpak ah..
aku pOn cOol jek nih..
hahaha

teh said...

wow...

bkan men lg ayat2 ko tue...

xbleh blah..

nie memg sgt ke'emo'an...

huahuahua

iLhAm_bEcKs said...

bkan emo..
luahan ati

Anonymous said...

biar sendiri hingga hujung nyawa..
asal x terlepas dari kasih-Nya...

iLhAm_bEcKs said...

baiklah en/cik anonymous..
akn ku ambl sbg pnduan..
hdup ku...

Anonymous said...

Assalamualaikum..
wah!!terkejutnye aq...
tp aq konfus...btul ke€???
n bru rjin nk tgok ko nye blog..
so,,bru nk bg komen..
sory la kalo b4 n..aq terlepas ckp...

iLhAm_bEcKs said...

hekele..2la,tenet yg ckup mudah ad xnk d gne kan..
kfur nkmat tOl..haha
ala,,xd hal la
adt khidupan..

Anonymous said...

sabar yek bacin!!!
skang da ley hepy2 kan???
heheheheh...
tabah yek!!!