ciTe mAse kCik2 plAk..sWeEt!!

aKu da cKp da, aku mLAs nk mEn tAggeD nIh ag
tp azAm si SpnDrmAn nIh,knE kAn aku lAk..
xPe,yG nIh bEsh ck8..
nGEh2!!

Peraturan: Jika anda di tag, adalah sunat muakad untuk anda menulis 25 perkara yang masih anda ingat semasa anda zaman kecik2 >.< . Di penghujungnya, sila lah memilih 5 orang untuk anda menetag. Serta jangan lupa untuk menetag orang yang telah menetag anda. Jika saya menetag anda, ini adalah kerana saya mahu mengetahui lebih lanjut berkaitan kenangan anda semasa zaman comel2. Terima kasih (bahasa jiwa bangsa)...



1. mAse kCik2 dLu Aku pUtiH..iBu aku,mCik2 aku sUmE ckp akU puTih..GeBu g2..haha
akU cIte,sbB..Aku bNgge sBb pnAh jD putIh..

2. iBu cKp,mSe kcIk2..aKu dGil, nAkaL, pnAkOt, kUat nGes@gEmbEng : pAntang bLacKOut tyMe mAlam,aku Org pTame mnjerit..adk aKu yg pMpuan bName nAbIla ag sUke sAkat akU msE kcIk dGn binATng. aKu tKot dgN kUmbAng+kcinG+nAte2 yg kCIk2..wARghh!! mAlu

3. AsaL ayAh aku nk pG kjE je,aku MSt ngEs nk iKut..sMpai Ayah aku tpAkse bWak p pjAbat!!hahaha..sIyez!!xtIpu,smpAi ayAh akU kNe tgOr ngN bOs.. kJam kAN??

4. mse aKu kCik, AyaH aku aDe mOto j..sO,nk xnK p mNE2 knE nek mOto jek lA..yg bEsh ny,asAl nEk mOto j,kSut/sLiper yg aKu pkAi mst jTuh ats jLan..nK xNK,ibU ngN aYAh aku kNE blI kAsut/sliPer bAru..wAstiNg!!

5. mAk dAh,jiRan Aku msE dOk kt baTu phAt..dIe rjIN msAk mkAnn rnGan wAt buAh muLut tyMe ptg2, cm pIsaNg gReNg k,kOpok lkOr k..haa...yg pLIk ny, dIe lOm siAp mSak ag,aKu da tCEgat kAt dapUR diE nK 'pAu' cK8,wLopOn x d jmPut..bEse lA,idOng aku kAn snStip bAu mkAnn..haha

6. 1st tYme akU pOse,luPe lak umOr bpe..tyme 2,da nK buke dah..aKu Agk dlAm 5 mNit ag,g2 la kAn..Aku nYe xtHAn,akU p tiBAi kripAp yg aYah akU bli,mkAn...yG xbLey blAh nye,nyOroK mmG nYorOk,tp bwAh meJe yG iBu akU cbOk2 tGh hiDanG lAuk..Pe jAdah nyE??pdAhl,pnyE la sng nk kntOi kAn.. kNe tibAi skAli..adEh!

7. bLik je daRi tAdika, akU trOs tkAr bajU,tHen Ajak mMbr2 Aku mEn lOngkAng..tnGkAp bErudu...hOho

8. dLu,kt tmAn akU ddOk 2..Asal pAs zOhor j..bdak2 ni suKE bRbOt2 ngAji AwaL kAt umAh mAk lImAh.. Ad s2 arI 2..Aku nMpak syAfIq (mmBr tAdikA) dA jLan nk p ngAji kT umAh mAk lImah 2.aku pOn ap ag, dgn tngKas nye, Amek QurAn, pkAi soNgkoK,tRos lAri p umAh mAk lImah 2..smPai2 je,smPat ddOk..tp kNe hAlau blIk!
huhu..AKu blIk ngEs2...nk tAu npE?? mAk lImah suRo aku tkAr slUar..aku p ngAji pkAi shOrt!!
haha

9. ptG2,akU suKE mEn bEskaL smBl bRangan cm  bwAk mOto,siAp ad bnYi ag..ad s2 Ari 2, ntAH cnE aku pnye hAngAn aGk nyE..gEdegAng!! tgOlek cKp kOrang,aku lnGgar van.. ad bRo 2,angkAt aku..siAp prli ag..
'eh kO nih,plIk aku..ptOt nyE vAn yg lnGgar kO,ni kO yg lnGgar van..dAh,blIk sne, p sPu oBat'
hahaha..kayUh ag,nges....

10. aKu d lAhir kan mnJadi seOrang pmAlu..Asl p mNe2 j,akU xbLey dOk sOrang2..mSt nk ikUt blKang bNtOt Ayah,xPOn iBu aku..huhu

11. dLu kAt skOla kAn..ad dRme kilAt utk kmAtiAn ahLi kluargE ke ape kAn..msE 2,drjAh 1..atOk llAki blAh Ayah aku mnGgal..aku p blIk kpg.mSok klas blik,aku plIk la..xde pOn oRg pngUt dRmE uTk arwText ColorAh atOk aku.. xpUas atI pnyE pAsal,aKu waT smpOl surAt, gNe krtAs..akU p puNgut duIt snDri dRi dak2 kLAs aku,. yg xNk bg 2,aKu mnX gAk,siAp pjUk ag,, 'spOsen pOn xpE wAk..' hahah.suKE2 je kAn??ngEh2..kcIk ag wEh,xtAu pape..hAlaLkAn Eh kWan2!!haha

12. ASal aku mMpi hantU je..akU mSti ngOmpOl (bHase jawe,xtAu tnye arep).. pg,bgOn awl..alIh tmpAt tdO,ps2..blE ibu Aku tnYe,akU cKp adIk aku yg wAt..hahaha

13. kt skOla,aku sukE mEn lari2 ngN dak2 klAs aku..nOrmal la 2 kan utk bdak2 skOla rndah..
nsEb mlAng s2 ari,aku lAri2..akU tlnGgar dAk pmpUAn klAs sblAh..kpAle aKU thAntuk kt kPale  diE.2 yg dtG jndUl bsar sblAh kt dAhi kiri aKu nih..haaa...yg plIk ny,dak pmPuan 2 siAp blEy lari blIk..yg aKu nih,mnGes t'esAk2..haha

14. hAa..mS drjAh 3 dlU..aku jD ktue kLas!! hahaha. tp OTAI. cYe x?? haaa..stOry ck8 la keOtaian aku msE 2 kAn..tyMe 2,kLas enGlsh..dAk blAkng aku,nME die AZMI mEn tOlak2 kUsi akU nih..ntAh,cne..tyme 2,akU nk tjAtOh.aKu bNgang,laLu bnGOn,dAn mnOlak blIau shinGge jtUh tsUngkur di bAwh meje..lNtas diE pOn ngEs..
OtAi kan??akU da cKP da..

15. eH!ade lg..bAb oTai gak..tAhun yg sAme..sbG ktUe kLas yg bDEdikAsi,aKu hArus mMAntAu kEadAan kLas,suPaye tdAk bsIng d wAk2 kTiAdaAn gurU..haha..ag sOranG mmBr aku nih,nme diE fArId.mLut suMbing ck8,tp gnGster..pErghh!!sUke mEn2 dlAm kLAs,mse 2..dIE bSing,aku pOn cUbit tGan diE smPAi mLecet,,haha..jhAt x?? tbE2,tymE rhAt,aBg diE sOund aku.. mCm2 ah,die cKp aku gnGstr la, bdGt bGos la,jgn kacO adk dIE ag la,ape lA..haha.lWak2..lAst2,aKu yg bpLuh jmPe abg die..wargHh!!bley la,tyme 2 kO drjAH 6,aku 3!!xAdil!!

16. ayAh aku nih,suke bLi kAn mAinan..msE 2 uMOr aku 3 tAun,Ayah aku blI kAn aKu pstOl mAinan yg ade lMpu+bBunyi+gUne beTri tripLe A 2..syOk akU mEn,betRi abes,mnE xnye,dri siAng smPai ke mLam xabEs2 tkAn bnD alah 2..yg bEst ny, akU trOs buAng kt tOng smPah,iBu aku tnye 'knP bUAng??' aku p jwAb 'oCak,ocak (rOsak dLAm bHase mNje)' 

17.  kAt JOHOR kan ade klas PAFA.tOl x?? sOrang ustaz nih aja aku,AKu pnGgl diE atOk.tIap2 hAri,abEs kLas, bLiau aKan antA aku nGan IJAT bLik uMah.akU ske sAkat atOk nIh.s2 ari 2, abeS j kLas,aKu tRos lAri p mOto aTok aku sJe nk dNgki diE,akU p sOroNg mOto diE,nyoroKkan kAt ats bUkit bLakng pkOk pIsanG. atOk kUar j kLas, mNjrit..'mnE mOto aKu??!!' ilham mNjawab, 'kt c2 tOk..' 'btUah pNye bUdAk!!' hahaha..

18. dLu,asAl gUnting rmBUt je nGan atOk aku,aKu mSti nGes..sbB atOk aku sUke ptOng smpAi bOtak..xpOn,hehe.tp pNdek,pNDek sgT!! diE ckP.. ' kAn skOla lg,nNt ckGu mArah'

19. mSe lAhir dLu, oRg cKp,muKe aku cM rOnaldo..eH!!clap, cm arwAh atOk aku bElah aYah, HJ HASHIM. mUke petAk, rmBut tpAcak..hOho. (masIh tpAcak? xlg..)

20. d sBab kAn aku nIh mudah tpNGaruh, akU suKe wAt bnd yg akU nMpk bEsh! mSe dRjAh 6 kAn, akU mnAt F1, sbb akU sUke tgk tYAr dIE yg adE cOp 'BRIDGESTONE' tUe.. dGn smNgat yG kNtal, akU pOn amEk lIquiD paPer aYAh aKu,aKu p 2Lis kAt tAyr beSkAl aku..hOho

21. mSe skOla rnDah dLu, ayAh aKu akAn ajA aku mAths smPai aKu ngEs2! sIap ngN rOtAn ag 2..tkOt2!!

22. aku sUke jGe pnAmpilAn..cewAh!yeke??haha..dLu, Asal rmBut aku pNdek stlAh d ptOng atOk aku, akU msti pkAi sOngkok p skOlah,thEn..blE pnjG ck8,da xpkAi da..

23. 1st tYme akU mEn bOla..brO2 kaT tmAn aku 2 ajAk mEn..dAn2,tYme 2 gAk kNe rEmbat kAt prOt.AdEh!! pDEy..nGes lAgi.haha

24. lg s2 kEs, aKu nIh pntAng knE uRut: xtHAn gLi+xthAn skIt!!! aDe skAli 2,akU mEn2, kAki tSAdOng kAt tpi loNGkAng,pS2..kNe tulAng kEtinG..mMng bnGkAk la.tyMe 2,iBu akU bru lHir kAn aDk aku IWAN,sO..Ade la,nNek tuKAng urut nI dtG.aLang2, aYAh aku mNx Nnek 2 urUt aku skAli..aKu nyE xthAn kNe uRut 2,aku p jrit kUat2,pS2 abeS Nnek 2 aKu sEpak.smpAi aYah akU pgAng kUAt2 kAKi akU..ciAn nNek..

25. kL adEk ktE nk stAt jLan kAn,ibU ayAh kte akAn blI wAlker..tOl x??haA..aku nih dlU,pntAng..nmpK bnD yg akU rSe blEy wAt mEn,akU akan tRy..s2 ari 2,bOhsAn sgt..aKU p nEk wAlker adEk aku, ptAh aku kJe kAn..sBb brAt..buAian adEk akU pOn sMe aku jhAnamkAn..sUme 2,akU nAek la 2..hahaha
snGAl kAn??

sEkiAan~
Haaa..2 jelA,akU pOn dA xinGt sgT da..
sBb 2 aku nYe cite nIh trAbor..
jGn inGt aku tiPu tO,bnd nI suMe bDasarkAn Ape yG akU inGt & Ape yG iBu aYAh akU ciTe blIk kAt akU aPe kArenAh aKu msE kciK2 dlU..
ntAh pAPe kAn..
n Ade gAk bnD yg akU tbAwak2 smPai skAng..
pK2 bLik,aKu aKn tgElak snDri..
haha

sO...
orG yg nk kne tAg nGan aku!!
xnAk la tAg oRang..haha
xpE,kL kOrang rSe nK knE tAg ngN aku cKp eA!!!

xpOn,kOrAng wat je cmNih..snG citE..
kAn kAn!!
hOhoho


lyAann~

17 comments:

alya.ayla said...

eh , mase kecik2 jatuh longkang tanak citer ke ? malu la tuh sbb tak reti berenang
hahaha
xD
ape kes berenang dlm longkang xD

iLhAm_bEcKs said...

ewah2!!tau xpe
ntah mne dtg org brenang dlm longkang??
mai cite ck8..
haa...
xpon,mst die yg jtoh lngkang smpai lmas nih!!
kan kan!!
weee~

N a d said...

waa...kuwat nangis rupenye...hahhaa
nih kne balik ump ni ngs x?heee~~

iLhAm_bEcKs said...

nad:

haha..kuang asam nad,
skang ini sudah dewase..
cewah..
sdah tdak nges lg..
cOol
\ngeee~

syah_yaya said...

wah ilham!!!

iLhAm_bEcKs said...

cah:

haha..npe cah??
ape yg wah ny??

syah_yaya said...

xd0p pape saje je mengisi masa terluang ngeh2...
eh ye ke ilham x nanges da besaq2 ni..
ke nk c0ver jew..
bkn kew smlm hg nanges kat tepi tngge c9..
rndu kat umah ek ke rndu kat encik misk0n & isteri..
haha =P

iLhAm_bEcKs said...

haahaha..
kuang asam cah!!
kO pkene kan aku ea...
ske2 jek..
ble mse lak aku dok tpi tngge??
haa...

mustahill..
skrg da bsar,mkin cute
xbley nges2...
hahaha

iLhAm_bEcKs said...

cah!
boHsan2,men bOling jOM!!
haha

syah_yaya said...

eh mne ade pekena..
bt0i kn???
elele xm0 ngaku yer hihi...
xpe2 rahsie hg slamat ngan aku wee~
mkn cute?
cam nk merampas takhta ak je x aci nih!!!

mne reti men b0wling..
men guli buley la..
i'm the champi0n of longkang..
ratu l0ngkang gitu..
muahaha~
sah2 la nnt ak kne bantai ngan hg huhu =P

taugeh said...

ilham ak ske no 4...
muahahaha

iLhAm_bEcKs said...

cah:

hahaha
bkan xngaku..tp siyez nih!
mmg xd
huuu
mrampas takhte??
eh eh!!
x x,kO ag cume cah..haha

alaa..men jek
haha
aku pOn bkan geti men sgt..
wah!!
hehe

iLhAm_bEcKs said...

taugeh@ai:

weh!!
mne ade suro plih ke x nih..
hahaha

ai,ko kt ump ke umah weh??
huuu

taugeh said...

ak kt sblh ko...
tinjao la kt sblh tuh...
lalu ilham menoleh...
ade sore berkate...
hye itam...
wakakaka

iLhAm_bEcKs said...

taugeh:

wah kau ai!!
aku spak kO kang..
hahha
aku da putih ah weh skang,
huuu

taugeh said...

am gurao2 je...
hahhaha..

iLhAm_bEcKs said...

xpe ai..
demi ko..
cewah!