ad siLap di c2..ANJING!!!

Asslamualaikum & Salam 1 Malaysia!!!
(smngat 1 Malaysia sudah dtg d c2 utk bckup xpost psal MERDEKA!! ngee..bley g2??)
Aaahhh..
bkan i2 yg ku mahu bicarakan..
ad hal negara yg lbey pntg dri i2 smua...

53 tahun sdah ulang tahun kemerdekaan,,
berSYUKUR kte dpat hidup dlam negare yg aman..
keadaan baik2 saje..
cmpared 2 other countries..
x d nafikan soal politiks,pmrintahs,& lain2..
rmai yg akn argue ttg 2..
BUT,
ckup lah kte sbg rkyat biasa hidup sbg org biasa..
(cm xd pape blaku)

Nah!!
ni yg wat aku pnas ni..
dlam keadaan tng2 ni la ad SAMPAH2 yg wujud wat hal racist nih..
kl bab racist sj xpe derrr..
ni kl da mlibatkn agame,ALLAHURABBI..
aku yg sdang bPUASE ni pon bley pnggl ko ANJING KURAP,CELAKA ap smua..
tgk la ni..
SEDIH!!!!!

klik utk tumbesaran

ap yg kte nk wat pd ANJING ni???


^$#@#*($*^##%*%!!!!!!!!

ALLAHURABBI...
Ya ALLAH,,ampunkan dosa2 hamba2 mu di muka bumi ini..
sebak nye!!!
(TT)

5 comments:

mR.sYaH said...

dia ni melayu ke cina???

org macam ni nak perhatian lebih..

lgsg xmemikirkan kesannya..

Astaghfirullah...

Mr Final said...

mcm B*BI!

xyah highlight lah mende gini.. it just getting worst kalo serang menyerang..

much better wjudkan mutual understand among us.... jiran sebelah yg chinese or indian tuh ajak laa buka pose same skali... :)

lieya orange M.I. said...

elok halau jer dari malaysia..huhuuu

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)